Goed nieuws voor organisaties die hun poststromen willen digitaliseren! Vanaf 2023 stuurt Logius geen facturen meer voor het aantal verstuurde berichten naar de Berichtenbox. Vorig jaar betaalde organisaties hier nog € 0,32 per verwerkt bericht (exclusief btw) voor.

Tot en met 2022 was de financiering anders geregeld. Logius belastte de kosten van voorzieningen als DigiD, MijnOverheid en de Berichtenbox toen door aan de afnemers hiervan. Maar sinds 2023 wordt de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) van de overheid gefinancierd vanuit een centraal budget. Het budget is beschikbaar voor Beheer & Exploitatie, Doorontwikkeling en Vernieuwing. BZK beheert dit budget. Lees meer informatie over het GDI-programmeringsplan 2023 en de financiering ervan.

Digitaliseren wordt goedkoper

Deze stap in combinatie met innovatieve oplossingen uit de markt zoals de Berichtenbox API, maakt het voor organisaties makkelijker om de digitalisering verder door te zetten. Een goede ontwikkeling in het verder professionaliseren en multi-channel toegankelijk maken van informatie voor burgers en bedrijven!