DigiD Stub

Test uw software en DigiD-koppeling zoals u dat wilt! Gebruik uw eigen testdata en voer representatieve performance testen uit.

De DigiD Stub van Arpha emuleert het SAML2.0-berichtverkeer exact zoals DigiD dat doet. Op deze pagina kunt u een gratis versie van de stub aanvragen. De stub fungeert als een SAML2.0 Identity Provider (IDP). Dit biedt uitkomst bij testen waarbij u met uw eigen test-BSN’s wilt werken, maar ook bij performancetesten. Deze testen worden niet toegestaan op de testvoorzieningen van Logius/DigiD. De gratis versie is geschreven in PHP en beperkt in functionaliteit.

Meer mogelijkheden?

Naast de gratis versie bieden we een PRO versie van de DigiD Stub aan. Deze software wordt door diverse overheidsorganisaties dagelijks gebruikt en biedt de volgende functionaliteiten:

 • De DigiD stub PRO simuleert een SAML2.0 IDP met hetzelfde gedrag als DigiD
 • Duidelijke User Interface (zie afbeelding) met diverse opties
 • Ondersteuning van foutsituaties en time-outs
 • Werkt zonder database, geschikt voor performance testen
 • Eenvoudige installatie via Docker
 • Uitgebreide debug logging
 • Code mag voor eigen gebruik aangepast en doorontwikkeld worden

De  PRO versie met meer mogelijkheden is beschikbaar tegen betaling, neem bij interesse of vragen vrijblijvend contact met ons op.

Gratis versie

Met de gratis versie kunt u starten met het onafhankelijk van Logius en DigiD testen van uw DigiD-koppeling en webapplicatie. Het ondersteunt de basis flows voor inloggen exact zoals dat bij DigiD werkt. Vraag ‘m nu aan en ontvang de downloadlink.

Vorige

Vraag Direct Aan

Gratis DigiD Stub

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt z.s.m. de link om de DigD stub te downloaden.

  stubbox

  100% Gratis software

  Emuleert DigiD

  Inloggen en Uitloggen

  Docker image

  PRO versie beschikbaar