Performance Testen
Sector: Alle secoteren

Professioneel Performance Testen

Het begint met inzicht krijgen in de prestaties van uw systeem. Anders wordt groeien met vertrouwen onmogelijk!

Hoe schaalbaar is uw systeem in de praktijk? Wat zijn de limieten van services van derden? Worden de SLA’s die u zijn beloofd ook wel echt gehaald en wat als dat niet lukt? Zonder inzicht in de limieten van de technologische keten die uw business ondersteunt kan het in principe op elk moment misgaan. De gevolgen zijn vaak lastig te overzien en het herstel kan zeer uitdagend zijn. Om zekerheid te krijgen over de werklast die uw systeem kan verdragen en de groei die het aankan, zijn performance testen essentieel.  Goede performance testen die echt representatief zijn voor de productiesituatie kunnen lastig zijn om op te zetten. Het kan helpen om u hierin te laten ondersteunen door experts.

Hoe pak je zoiets aan?

Arpha heeft voor verschillende opdrachtgevers uitgebreide performancetesten uitgevoerd waarmee tot miljoenengebruik gesimuleerd is op de geteste platformen. We gebruiken hiervoor een gestructureerde aanpak, zodat we de juiste testen doen waarmee echt waardevolle informatie wordt verkregen. We beginnen dus bij de business en de meest kritische processen en kijken vervolgens welke systemen of onderdelen hierbij betrokken zijn. Vervolgens is het belangrijk om testen te kunnen doen op een omgeving die zoveel mogelijk productie-like is. Dit is niet altijd mogelijk, maar dat hoeft niet direct een probleem te zijn. Er zijn methodes om met een kleinere omgeving toch de knelpunten te vinden die zich ook in een productieomgeving voordoen.

Vervolgens is het van belang de juiste testdata te definiëren en klaar te zetten. Daarna definiëren we de verschillende testprofielen (opbouwsnelheid, piek load, load variaties en duur) die uitgevoerd gaan worden. Nu kunnen we echt starten met testen van de performance en het vermogen om hoge load te verwerken.

De meest voorkomende resultaten

Klanten waarvoor wij performancetesten hebben mogen uitvoeren, hebben de volgende resultaten bereikt:

 • Inzicht in limieten van de systeemketen
 • Bottlenecks geïdentificeerd en weggenomen
 • Tijdig opschalen om problemen te voorkomen
 • Optimaliseren van de schaalbare architectuur
 • Throttling mechanismes geïmplementeerd
 • Groeien met vertrouwen!
Meer weten over deze dienstverlening van Arpha? Even sparren over uw uitdagingen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

Vraag Direct Aan

Gratis DigiD Stub

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt z.s.m. de link om de DigD stub te downloaden.

  stubbox

  100% Gratis software

  Emuleert DigiD

  Inloggen en Uitloggen

  Docker image

  PRO versie beschikbaar