Na onderdeel geweest te zijn van de Digikoppeling Marktscan, waarin ons aanbod geschikt verklaard is als generieke Digikoppeling adapter, prijken we nu bovenaan de lijst met ICT-leveranciers voor Digikoppeling.

Met het API Platform van Arpha kunt u eenvoudig een Digikoppeling maken met systemen van de overheid. Het zware werk wordt voor u gedaan. Hoe werkt dat?

Digikoppeling API

Digikoppeling implementeren, en dan met name de asynchrone variant, is niet eenvoudig. Dit onderdeel is gebaseerd op de ebMS2.0 standaard, welke zaken als reliable messaging, ondertekening en encryptie van berichten specificeert. Arpha maakt het voor ontwikkelaars eenvoudig om gebruik te maken van deze standaard, zonder dat daar diepgaande kennis voor nodig is.

Wat is Digikoppeling precies?

Digikoppeling is een set van standaarden, die afspraken bevat voor elektronisch berichtenverkeer tussen (overheids)organisaties. Zoals een brief in een envelop gaat voor verzending, zo gaat een elektronisch bericht in een digitale verpakking: Digikoppeling. Deze specifieke set van standaarden maakt veilig en betrouwbaarheid berichtenverkeer tussen organisaties mogelijk. De volgende standaarden vallen onder de Digikoppeling:

  • ebMS2.0 (asynchroon berichtenverkeer)
  • GB (grote berichten)
  • WUS
  • REST

Direct aan de slag!

Bent u zich aan het oriënteren op een aansluiting via Digikoppeling? Neem dan zeker even contact op, wij kunnen u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en hoe snel u via ons platform aan de slag kunt.